Kära blivande sjuksköterskor!

Stort grattis till din plats på sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Halmstad eller Campus Varberg! Vad kul att just du har sökt dig till staden Halmstad, en av Sveriges absolut bästa sommarstäder och som anses ha den bästa nollningen i landet! Genom att vara med i Nollningen 2019 kommer du att få en jättebra möjlighet att bekanta dig med högskolan, lära känna Halmstad, träffa många nya roliga människor, men framför allt lära känna dina nya kurskamrater och tillsammans se till att försvara vår SJUKt fina blå sjuksköterskeflagga! Gå inte miste om detta!

Nollningen kommer att äga rum 22 – 31 augusti och är till för alla nya studenter som börjar högskolan, detta innebär att man som student har noll högskolepoäng och därför kommer att kallas för nolla. Nollningen är till för att vara rolig och skapa minnen för livet, vilket vi hoppas att du vill vara med och uppleva! Allt under nollningen är naturligtvis frivilligt och ger goda förutsättningar för en god studietid. Under nollningen kommer vi bland annat leka med kulturkungen, köra lådbilsrace och ha en regatta över Nissan. Sist men inte minst avslutar vi med en fantastisk fest, detta är en underbar kväll med fint sällskap!! Det tillkommer en extra kostnad för denna kväll. Mer info om detta EPISKA event finns i vår blogg: sjuk.nollning.nu och vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och föreviga denna SJUKt roliga kväll!

Första dagen kommer vi samlas klockan 9:30 utanför Trade Center där er Mamma och Pappa kommer möta upp er, och tillsammans gå till vår botplats, som är vår samlingsplats under hela nollningen. En karta över Campus finns på bloggen, där ni även kan hitta andra bra saker att veta inför nollningen. Vi vill även informera om att det kommer förekomma helmaskerade personer under nollningen.
OBS! Se till att ha användarnamn och lösenord till antagning.se nära till hands då ni kommer behöva det för att få passerkort till skolan – vilket är en av många praktiska saker vi kommer hjälpa er med under nollningen. Ni behöver även ha med ert antagningsbesked samt legitimation. Ett tips är att printscreena ditt antagningsbevis (som finns på antagning.se) och spara den som bild i mobilen, så har du den lätt till hands!

Vi kommer visa runt er på högskolan så ni är redo för att börja, ni kommer få träffa SJUKs programförening Mårfint som erbjuder studietillfällen, gamla tentor och köp av begagnad kurslitteratur genom hela er utbildning! Priset för att vara med på nollningen är 450kr totalt. Detta betalas på plats första dagen, 220kr betalas digitalt i vip-monkey och 230kr kontant. Utöver detta krävs även medlemskap i Halmstad studentkår. Ytterligare kostnader kan tillkomma, dessa är dock frivilliga. Det kommer bjudas på mat, bot (dryck) och dylikt under vissa av dagarna. Det är inte tillåtet att medta egen alkohol. Alkoholfritt alternativ erbjuds alltid! OBLIGATORISKT är uppropet den 27 augusti, exakt tid kommer. (detta gäller ALLA som ska börja sjuksköterskeprogrammet oavsett om man är med på nollningen eller inte) Vi kommer att följa er dit så ni hamnar på rätt plats.
OBS! Glöm inte att kolla upp vad som gäller för din hemförsäkring då du kanske flyttat till en ny bostad och är folkbokförd på en ny adress.  Har du ännu inte hittat någon bostad men ändå vill vara med på nollningen? Tveka inte att höra av dig så ska vi göra allt vi kan för att hitta en tillfällig bostad till dig så att även du kan vara med!

Har du några särskilda önskemål, allergier eller frågor så tveka inte att höra av dig till oss på mail: sjuk@nollning.nu. Gå också med i vår facebook-grupp: ”SJUKs nollning 2019”.

Vi är SJUKT laddade och ser verkligen fram emot att träffa er ALLA i augusti!